Zabraňte návratu šibalů!

4. 05. 2009 9:56:13
Dovolím si v úvodu tohoto blogu parafrázovat ústřední heslo kampaně ČSSD před volbami do Evropského parlamentu. Opomenu-li vlastní hloupost tohoto hesla (Jaké bránění návratu ODS pokud se Evropského parlamentu týče?), potom je evidentní, že ČSSD v předvolební kampani opět vsadila na negaci, strašení, prefabrikaci neexistujících problémů, ale hlavně na ztrátu paměti voličů.

Vláda ODS je socialisty líčena jako ztělesnění všeho zla a předchozí vlády ČSSD jsou vyobrazovány jako div ne prodloužené ruky Všemohoucího na území České republiky. Já si tedy dovolím paměť voličů osvěžit několika fakty. Fakty o křišťálové čistotě politiků a úředníků z řad ČSSD. Fakty o úspěších vlád ČSSD.

Takže fakta:

Ve vládě Miloše Zemana se urodili první tři šibalové. Jan Kavan (ministr zahraničí), který při odevzdávání svého ministerského sejfu v něm zapomněl pět set tisíc korun a neuměl si vzpomenou proč tam jsou a od koho a nač je dostal. Ani nespekuluji, jaké částky obvykle létaly v sejfech ministrů z řad ČSSD, když na „směšných“ půl milionu zapomínali. To „nejlepší úředník ČSSD“ (slova Jana Kavana) pan Srba byl jiný řízek. Když novinářka Sabina Slonková zjistila, že na ministerstvu zahraničí podivně manipuluje s veřejnými zakázkami, tak si na ni šibal Srba objednal přímo vraha. Ten se naštěstí šel udat a Srba si šel sednout do chládku. Posledním šibalem v první vládě ČSSD byl zároveň první a zatím poslední ministr v dějinách ČR, který skončil ve vězení za vytunelování továrny, pan Ivo Svoboda. Uplynuly čtyři roky a nastoupila vláda V. Špidly (ČSSD), která volby vyhrála slibem, že pečení holubi budou létat občanům do úst, neboť „zdroje jsou“. Zdroje nebyly, neboť je projedli a rozkulačili šibalové z první vlády ČSSD a socialisté milého Špidlu sesadili a premiérem udělali Stanislava Grosse, finančního to experta jako z pohádky. Vzpomínáte? Strýček Vik a nevysvětlený milion na byt premiéra Grosse, bordelmamá Barková, jako rodinná a obchodní přítelkyně Grossových... Ani tento premiér se ČSSD nepovedl, tak jej opět sesadili (donutili rezignovat) a novým premiérem udělali Jiřího Paroubka. A opět kolotoč šibalů, marťanů, zadlužování země až za únosnou mez a hlavně slavná hláška tajemníka premiéra Paroubka Doležela, že k privatizaci Unipetrolu, je potřeba „pět na stole v českých“. Zajisté stejně jako já věříte, že těch pět na stole nejsou české korunky, ale nějací papaláši. Kdyby to bylo pět za stolem, tak bych se možná nechal zblbnout ... A jak ta pohádka o křišťálově čistých politicích ČSSD končí? Stačí se podívat na S. Grosse, jak zázrakem koupil od svého přítele (bývalého náměstka na ministerstvu průmyslu) akcie firmy Moravia Energo, aby je druhý den prodal asi šestkrát dráže než je koupil (fakt hodný přítel) a vydělal sto milionů korun na akciích společnosti, která nedávno zbankrotovala. Je to holt kouzelník a věštec ...

A závěrem jedno upozornění občanům. Až k Vám dorazí sociálně demokratický předvolební cirkus, dejte si pozor, jestli jeho součástí náhodou nebude nějaká autogramiáda. Na podobných akcích ČSSD totiž hrozí smrtelné nebezpečí!

Opravdu chceme další vládu šibalů a finančních kouzelníků z řad ČSSD?

Autor: Pavel Drobil | pondělí 4.5.2009 9:56 | karma článku: 47.19 | přečteno: 11797x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 17.40 | Přečteno: 269 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 506 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 23 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3764
Pavel Drobil se narodil 18.10.1971. V roce 1995 ukončil studium na Masarykově Univerzitě v Brně, na fakultě právní. V roce 1998 po složení advokátní zkoušky se věnoval advokacii se zaměřením na obchodní právo. V roce 2000 Pavel Drobil vstoupil do ODS. O dva roky později se stal členem zastupitelstva města Bohumín. Od roku 2004 až do roku 2008 byl členem zastupitelstva Moravskoslezského kraje, kde pracoval jako náměstek hejtmana kraje.V současnosti je volebním lídrem ODS v Moravskoslezském kraji pro parlamentní volby

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...