Petra Sexymozkovičovna se dočkala!

Ostravské studio České televize dnes zažívá manévry. Hostem pořadu Před půlnocí bude Petra Sexymozkovičovna, manželka předního českého budovatele socialismu. Svou účast si doslova vydupala. Původním nápadem České televize totiž bylo uspořádat debatu mezi manželkami volebních lídrů. Po této nabídce Petra Sexymozkovičovna skočila jako domácí drůbež po flusu. Některé manželky lídrů však její nadšení pro exhibování nesdílejí. Česká televize zkoušela formát pozměnit a oslovila manželky dalších politiků, mimo jinými i mou drahou polovičku. Odmítla.

Dělat debatu, když nemáte účastníky, nejde. Stejně jako nejde hrát fotbal, když nemáte hráče. Vcelku jednoduchá úvaha. Ale asi ne dost jednoduchá pro Petru Sexymozkovičnu. Ta se totiž zrušením debaty cítila silně dotčena. Představovala si totiž, že když ONA souhlasila, tak „debata“ prostě proběhnout MUSÍ. Je přece ženou velkého kormidelníka …

V Lidovém domě je zvykem ze všeho obviňovat ODS. Okamžitě po zrušení pořadu proto Petra Sexymozkovičovna vyslala několik jedovatých plivanců tímto směrem, jmenovitě k Ivanu Langerovi, kterého přejmenovala na Ivana Stalinoviče (odtud má inspirace v pojmenování ženy velkého kormidelníka). Zároveň začal Lidový dům mohutně tlačit na televizi, aby Petru Sexymozkovičovnu pozvala do jiného ze svých pořadů. Dnes se tak dočká. A my se také možná dočkáme nějakého dalšího jejího „geniálního“ výroku. Třeba nám vyjeví, co dalšího kromě mozku je na Jiřím Paroubkovi sexy…

Pořad bude zajisté moderovat ČSSD důsledně prověřený moderátor. Co kdyby padla otázka, která nebude paní Sexymozkovičně pochuti a ona pak vyhlásí bojkot ČT? Česká televize zajisté doufá, že se jí podaří Petru Sexymozkovičovnu uspokojit. Není ale Před půlnocí trochu málo?  Co když Jiří Paroubek vyhraje volby, bude pak mít paní Petra svůj vlastní televizní pořad?  

Myslím, že politika má být o obsahu a o lidech, kteří tento obsah utvářejí, a kteří se ucházejí o přízeň voličů. A ne o manželkách politiků. Ostatně taky neočekáváme, že v televizních debatách budou vystupovat prarodiče politiků nebo jejich děti.

Autor: Pavel Drobil | úterý 25.5.2010 7:53 | karma článku: 39,09 | přečteno: 3265x
  • Další články autora

Pavel Drobil

FBI zasáhne v Lidovém domě!

8.4.2010 v 11:41 | Karma: 30,58

Pavel Drobil

Česko podle Jiřího Paroubka

30.3.2010 v 13:25 | Karma: 40,08