Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

FBI zasáhne v Lidovém domě!

Do Lidového domu přijde FBI. Konečně! Právě Američané prokázali, že v cause gripen se u nás za vlády ČSSD uplácelo v miliardách. Teď navštíví přímo místo činu.

Paroubek s Pecinou si prý každý objednali jednoho agenta FBI. Doufám, že to jsou ti samí, kteří donutili firmu BAE, aby se přiznala ke korupci v České republice. Takoví experti by se oběma pánům opravdu hodili. Ministr vnitra Pecina si může konečně přímo u zdroje ověřit, zda je celý skandál s americkým a britským vyšetřováním gripenů skutečně bublina, jak tvrdí. A předseda ČSSD Paroubek zase může opatrně zjistit, jestli FBI nejde i po obchodu s Pandury, který má osobně na triku.

A to ještě nejsou všechny výhody. Díky prokázané korupci v České republice si rozpočet USA přišel na 400 milionů dolarů, které BAE zaplatila jako pokutu. Proč by ale na korupci v Česku měl vydělávat jen americký rozpočet? Třeba agenti FBI po nástupu do Lidového domu konečně rozvážou jazyk Stanislavu Grossovi, Jaroslavu Tvrdíkovi a dalším bývalým ministrům, kteří si z vládního projednávání causy gripen dočista nic nepamatují. Státnímu rozpočtu by se těch osm miliard pokuty náramně hodilo. A ČSSD by aspoň nemusela lidem a firmám hrozit zvyšováním daní.

Sečteno a podtrženo, angažování expertů FBI je skvělý nápad. Nezbývá než věřit, že nejde pouze o předvolební trik a oba pánové ČSSD s bojem proti korupci opravdu pomohou. Začít by měli rovnou v Lidovém domě.

Autor: Pavel Drobil | čtvrtek 8.4.2010 11:41 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Pavel Drobil

Petra Sexymozkovičovna se dočkala!

Ostravské studio České televize dnes zažívá manévry. Hostem pořadu Před půlnocí bude Petra Sexymozkovičovna, manželka předního českého budovatele socialismu. Svou účast si doslova vydupala. Původním nápadem České televize totiž bylo uspořádat debatu mezi manželkami volebních lídrů. Po této nabídce Petra Sexymozkovičovna skočila jako domácí drůbež po flusu. Některé manželky lídrů však její nadšení pro exhibování nesdílejí. Česká televize zkoušela formát pozměnit a oslovila manželky dalších politiků, mimo jinými i mou drahou polovičku. Odmítla.

25.5.2010 v 7:53 | Karma: 39,09 | Přečteno: 3265x | Diskuse| Politika

Pavel Drobil

Nechci s Jiřím Paroubkem do Řecka

Včera jsme mohli vidět kam, až může vést rozmařilost a život nad poměry. Řecko, které právě prožívá realitu státního bankrotu, musí začít šetřit. Jinak mu nikdo už peníze nepůjčí a řecký stát se zhroutí. Za drakonické opatření je vydáváno rušení 14., 15., 16. a bůhvíjakých platů, finančních prémií, bonusů a příspěvků, či zvýšení hranice pro odchod do důchodu na 63 let. Podotýkám, že doteď odcházeli Řekové do důchodu už i v 53 letech. Nejedná se tedy o žádná drakonická opatření, ale spíš o návrat k normálu.

7.5.2010 v 11:32 | Karma: 38,98 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Politika

Pavel Drobil

Česko podle Jiřího Paroubka

Květnové sněmovní volby hrozí vrátit vládu v naší zemi zpět do všeobjímajících náručí levice. Spolupráce socialistů s komunisty je jistota. Jiří Paroubek už během své krátké vlády v letech 2005 až 2006 vydal dost příkladů, jak si představuje, že by to u nás mělo vypadat. A představa to fakt není hezká. Zkusme si na chvíli představit Českou republiku v roce 2014, tedy na konci řádného funkčního období Poslanecké sněmovny zvolené v letošních volbách. Předpokládejme, že v těchto volbách Jiří Paroubek zvítězil a zároveň, že v předvolební kampani nelhal a své sliby myslel vážně. (Vím, dosti neodůvodněný předpoklad, ale zkusme to.) Co následuje?

30.3.2010 v 13:25 | Karma: 40,08 | Přečteno: 2718x | Diskuse| Politika

Pavel Drobil

Pecinův agent provokatér uspěl - v Lidovém domě

Nová hvězda Lidového domu Martin Pecina (ministr vnitra za ČSSD) ve svém „protikorupčním“ balíčku prosazuje zřízení agenta provokatéra. Každému, komu tato funkce připadá již za hranou, nasazoval v posledních dnech psí hlavu a označoval jej za podporovatele korupce.

22.3.2010 v 13:23 | Karma: 33,38 | Přečteno: 1842x | Diskuse| Politika

Pavel Drobil

Může být pan Jiří prezidentem ČR?

Snad nikdo z porevolučních politiků nepředstavoval tak obrovské ohrožení demokracie jako dnes představuje Jiří Paroubek. Jen díky Jaroslavu Tvrdíkovi a Petru Dimunovi nevidíme předsedu ČSSD v plné polní. Proč? Protože tito dva marketingoví potentáti tomu pochopitelně brání. Nebýt Lidového domu, který se snaží o sto šest udělat z Jiřího Paroubka člověka, který miluje všechny kolem sebe, miluje svou zem a lid a zejména všemu rozumí, tak by ve funkci předsedy už asi nebyl.

12.3.2010 v 11:33 | Karma: 37,49 | Přečteno: 2184x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3764x
Pavel Drobil se narodil 18.10.1971. V roce 1995 ukončil studium na Masarykově Univerzitě v Brně, na fakultě právní. V roce 1998 po složení advokátní zkoušky se věnoval advokacii se zaměřením na obchodní právo. V roce 2000 Pavel Drobil vstoupil do ODS. O dva roky později se stal členem zastupitelstva města Bohumín. Od roku 2004 až do roku 2008 byl členem zastupitelstva Moravskoslezského kraje, kde pracoval jako náměstek hejtmana kraje.V současnosti je volebním lídrem ODS v Moravskoslezském kraji pro parlamentní volby

Seznam rubrik