Může být pan Jiří prezidentem ČR?

Snad nikdo z porevolučních politiků nepředstavoval tak obrovské ohrožení demokracie jako dnes představuje Jiří Paroubek. Jen díky Jaroslavu Tvrdíkovi a Petru Dimunovi nevidíme předsedu ČSSD v plné polní. Proč? Protože tito dva marketingoví potentáti tomu pochopitelně brání. Nebýt Lidového domu, který se snaží o sto šest udělat z Jiřího Paroubka člověka, který miluje všechny kolem sebe, miluje svou zem a lid a zejména všemu rozumí, tak by ve funkci předsedy už asi nebyl.

Ty okamžiky, kdy je pan Jiří sám sebou (ne marketingovým produktem Dimuna) známe: „Kdo z Vás to má? … „Jen politicky zcela stupidní člověk by volil proti ČSSD“ …. „Mám poslání od Nejvyšší Bytosti.“ … „Děti, běžte si koupit do cukrárny cuc na klacku“ … „Vítězství ČSSD ve volbách bude zářit na nebi jako nejzářivější hvězda“ … „Všemu rozumím, všechno znám, všude jsem byl, všechno budu řídit a regulovat“… A takto bych mohl pokračovat celý blog. Mimochodem, jak se jmenuje v Latinské Americe prezident – regulérní magor, který také všechno zná, všude byl a všechno zařídí a vyřídí? Chaves?

 Vše výše uvedené je prozatím, ale jen prozatím tragikomedie. A to do okamžiku, než si uvědomíme skutečné ambice Jiřího Paroubka. Veřejným tajemstvím je dnes fakt, že mu ani tak nejde o funkci premiéra, jako o post prezidenta republiky. A tady končí legrace, protože marketingově můžete kohokoliv (i jeho přirozenost) řídit pár týdnů volební kampaně, ne pět let na Pražském hradě! Dovedete si vůbec představit, že volíte-li ČSSD, tak tím  uvolňujete Jiřímu Paroubkovi cestu na Pražský hrad? Já nikoliv! Nikdy nezapomenu na rok 2008 těsně před volbami do krajských zastupitelstev. Situace jako z análů rady Vacátka: Křest knihy Jiřího Paroubka, pozvání hosté a na čestných místech pražská „galerka“ v čele s pány Kočkou a Ďuričkem. Že nemusím pokračovat? Musím, protože zlé věci máme tendenci rychle vytěsňovat ze své paměti. Na autogramiádě kandidáta ČSSD na funkci příštího českého prezidenta došlo k vraždě!!! Jeden přítel Jiřího Paroubka zavraždil jiného přítele Jiřího Paroubka!!! Jsme opravdu banánová republika nebo členská země Evropské unie? V zemi Evropské unie by Jiří Paroubek po smutných událostech z roku 2008 nemohl kandidovat ani do zastupitelstva pověstné Horní-Dolní. V České republice ho ČSSD nabízí občanům jako budoucího prezidenta republiky. Vážně jsme se už zbláznili?

 A námitka, že pan Paroubek nemůže za chování svých přátel. Nemůže, to je pravda. Ale právě díky svým přátelům a všemu co reprezentuje, nemůže být českým prezidentem, premiérem … ničím. V politice a v civilizované zemi to tak prostě chodí.

Autor: Pavel Drobil | pátek 12.3.2010 11:33 | karma článku: 37,49 | přečteno: 2184x
  • Další články autora

Pavel Drobil

FBI zasáhne v Lidovém domě!

8.4.2010 v 11:41 | Karma: 30,58

Pavel Drobil

Česko podle Jiřího Paroubka

30.3.2010 v 13:25 | Karma: 40,08