Pavel Drobil

Má Zaorálek a Palas právo účasti na oslavách výročí sametové...

23. 02. 2009 8:50:06
Má Zaorálek a Palas právo účasti na oslavách výročí sametové revoluce? Při psaní svých článků mám většinou špatnou vlastnost, a to rozvláčnost. Jsem prostě strašně ukecaný. Poslední dny na politické scéně ČR a Moravskoslezského kraje, kde jsem zastupitelem, však stačí popsat telegraficky a titulek mého příspěvku bude vyjeven.

13.11.2008 – Zaorálek a Palas stvořili a Moravskoslezským zastupitelstvem prorazili nejnemravnější krajskou koalici na české politické scéně. Zaorálek a Palas přivedli do krajské rady okresního a krajského tajemníka Mamulovy severomoravské KSČ. Pro nezasvěcené, Mamulova KSČ byla i na poměry tehdejšího komunistického režimu unikum. Jestliže z ostatních krajských organizací KSČ bolševismus a blbost kapal, potom z té severomoravské tekl proudem.

10.2.2009 – Poslanecká sněmovna projednává senátní novelu zákona o zdravotních poplatcích. KSČM (po odmítnutí ČSSD) vypárovala těžce nemocného koaličního poslance Kvapila a novela byla schválena. Tentýž Zaorálek, který je ideovým otcem výše zmíněné krajské koalice ČSSD a KSČM, řve ve sněmovně na poslance ODS, co to jsou za zločinci, když se „spolčili s KSČM“ a novelu schválili. Jsem zvědav, kdy komunistům dojde, že socialistům slouží jen jako užiteční idioti.

16.2.2009 – Časopis Týden ve svém článku o příchodu normalizace do krajů hovoří i s Palasovým náměstkem pro zdravotnictví Konečným (dříve Mamulova KSČ, dnes KSČM) a ten bez uzardění redaktorovi říká, že političtí vězni a disidenti by neměli chodit na střední školy a blbnou studentům hlavu škodlivým antikomunismem.

18.2.2009 – Na zasedání krajského zastupitelstva podává opoziční ODS návrh na odvolání náměstka hejtmana Konečného pro jeho nepřijatelné výroky na adresu politických vězňů a disidentů. Neuspěje, koalice KSČM a ČSSD ani nepřipustí o tomto bodu diskutovat. Následně stejná koalice schválí dotace na oslavy 1.máje a zamítá dotace pro akce spojené s oslavami 20.výročí sametové revoluce v roce 2009.

20.2.2009 – Hejtman Palas odjíždí vzdát hold a pronést řeč do Vítkova u příležitostí 40. výročí upálení Jana Zajíce. A vůbec mu to nepřijde, po všem výše popsaném, hloupé.

Letos oslavíme 20.výročí pádu komunismu v naší zemi. Má Zaorálek s Palasem vůbec právo účasti na těchto oslavách?

Autor: Pavel Drobil | karma: 33.82 | přečteno: 1714 ×
Poslední články autora