FBI zasáhne v Lidovém domě!

Do Lidového domu přijde FBI. Konečně! Právě Američané prokázali, že v cause gripen se u nás za vlády ČSSD uplácelo v miliardách. Teď navštíví přímo místo činu.

Paroubek s Pecinou si prý každý objednali jednoho agenta FBI. Doufám, že to jsou ti samí, kteří donutili firmu BAE, aby se přiznala ke korupci v České republice. Takoví experti by se oběma pánům opravdu hodili. Ministr vnitra Pecina si může konečně přímo u zdroje ověřit, zda je celý skandál s americkým a britským vyšetřováním gripenů skutečně bublina, jak tvrdí. A předseda ČSSD Paroubek zase může opatrně zjistit, jestli FBI nejde i po obchodu s Pandury, který má osobně na triku.

A to ještě nejsou všechny výhody. Díky prokázané korupci v České republice si rozpočet USA přišel na 400 milionů dolarů, které BAE zaplatila jako pokutu. Proč by ale na korupci v Česku měl vydělávat jen americký rozpočet? Třeba agenti FBI po nástupu do Lidového domu konečně rozvážou jazyk Stanislavu Grossovi, Jaroslavu Tvrdíkovi a dalším bývalým ministrům, kteří si z vládního projednávání causy gripen dočista nic nepamatují. Státnímu rozpočtu by se těch osm miliard pokuty náramně hodilo. A ČSSD by aspoň nemusela lidem a firmám hrozit zvyšováním daní.

Sečteno a podtrženo, angažování expertů FBI je skvělý nápad. Nezbývá než věřit, že nejde pouze o předvolební trik a oba pánové ČSSD s bojem proti korupci opravdu pomohou. Začít by měli rovnou v Lidovém domě.

Autor: Pavel Drobil | čtvrtek 8.4.2010 11:41 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Pavel Drobil

Česko podle Jiřího Paroubka

30.3.2010 v 13:25 | Karma: 40,08