Pavel Drobil

Může být pan Jiří prezidentem ČR?

12. 03. 2010 11:33:13
Snad nikdo z porevolučních politiků nepředstavoval tak obrovské ohrožení demokracie jako dnes představuje Jiří Paroubek. Jen díky Jaroslavu Tvrdíkovi a Petru Dimunovi nevidíme předsedu ČSSD v plné polní. Proč? Protože tito dva marketingoví potentáti tomu pochopitelně brání. Nebýt Lidového domu, který se snaží o sto šest udělat z Jiřího Paroubka člověka, který miluje všechny kolem sebe, miluje svou zem a lid a zejména všemu rozumí, tak by ve funkci předsedy už asi nebyl.

Ty okamžiky, kdy je pan Jiří sám sebou (ne marketingovým produktem Dimuna) známe: „Kdo z Vás to má? ... „Jen politicky zcela stupidní člověk by volil proti ČSSD“ .... „Mám poslání od Nejvyšší Bytosti.“ ... „Děti, běžte si koupit do cukrárny cuc na klacku“ ... „Vítězství ČSSD ve volbách bude zářit na nebi jako nejzářivější hvězda“ ... „Všemu rozumím, všechno znám, všude jsem byl, všechno budu řídit a regulovat“... A takto bych mohl pokračovat celý blog. Mimochodem, jak se jmenuje v Latinské Americe prezident – regulérní magor, který také všechno zná, všude byl a všechno zařídí a vyřídí? Chaves?

Vše výše uvedené je prozatím, ale jen prozatím tragikomedie. A to do okamžiku, než si uvědomíme skutečné ambice Jiřího Paroubka. Veřejným tajemstvím je dnes fakt, že mu ani tak nejde o funkci premiéra, jako o post prezidenta republiky. A tady končí legrace, protože marketingově můžete kohokoliv (i jeho přirozenost) řídit pár týdnů volební kampaně, ne pět let na Pražském hradě! Dovedete si vůbec představit, že volíte-li ČSSD, tak tím uvolňujete Jiřímu Paroubkovi cestu na Pražský hrad? Já nikoliv! Nikdy nezapomenu na rok 2008 těsně před volbami do krajských zastupitelstev. Situace jako z análů rady Vacátka: Křest knihy Jiřího Paroubka, pozvání hosté a na čestných místech pražská „galerka“ v čele s pány Kočkou a Ďuričkem. Že nemusím pokračovat? Musím, protože zlé věci máme tendenci rychle vytěsňovat ze své paměti. Na autogramiádě kandidáta ČSSD na funkci příštího českého prezidenta došlo k vraždě!!! Jeden přítel Jiřího Paroubka zavraždil jiného přítele Jiřího Paroubka!!! Jsme opravdu banánová republika nebo členská země Evropské unie? V zemi Evropské unie by Jiří Paroubek po smutných událostech z roku 2008 nemohl kandidovat ani do zastupitelstva pověstné Horní-Dolní. V České republice ho ČSSD nabízí občanům jako budoucího prezidenta republiky. Vážně jsme se už zbláznili?

A námitka, že pan Paroubek nemůže za chování svých přátel. Nemůže, to je pravda. Ale právě díky svým přátelům a všemu co reprezentuje, nemůže být českým prezidentem, premiérem ... ničím. V politice a v civilizované zemi to tak prostě chodí.

Autor: Pavel Drobil | karma: 37.49 | přečteno: 2184 ×
Poslední články autora