Návštěva „generálního tajemníka ÚV KSČ“ v Moravskoslezském kraji

9. 02. 2010 9:34:35
„Ve středu 10.2. přiletěl na oficiální přátelskou návštěvu Severomoravského kraje generální tajemník ÚV KSČ soudruh Jiří Paroubek, doprovázen tajemníkem KV KSČ soudruhem Lubomírem Zaorálkem. Oba vrcholní straničtí a státní představitelé navštívili VŽKG s.p., Bytové družstvo Rudá záře a s občany setrvali v soudružském rozhovoru na téma zlepšujícího se stavu životního prostředí v Ostravě a okolí.“ Takhle nějak by vypadaly titulky tisku popisující výlet pánů Paroubka a Zaorálka do Moravskoslezského kraje před rokem 1989. Píše se však rok 2010 a proto oba soudruzi nejsou soudruzi, ale přátelé. Nešéfují KSČ, ale ČSSD. KSČ(M) už totiž dnes tolik neletí a sociální demokraté ji používají pouze jako toaletní papír, když si potřebují s ODS vytřít ... Pro dokončení popisu reálií: VŽKG jsou dnes Vítkovice a.s. a Bytové družstvo Rudá záře asi nikdy v Ostravě neexistovalo, ale už několik měsíců si jej v kraji „vyrábí“ za pomoci IT horníka a zřejmě budoucího bytového spekulanta pana Macháčka jeho „přítel“ pan Zaorálek. Nevím, proč mě teď napadá, že to má pan Zaorálek s panem Macháčkem a jeho sdružením nájemníků bytů OKD jako ČSSD s KSČM ...

Ale zpět ke středeční návštěvě šéfa ČSSD v Moravskoslezském kraji. To zase bude ohňostroj marnosti, to zase bude slibů – pracovní místa budou létat vzduchem, jako kulky na Paroubkově autogramiádě, vzduch bude čistý jako Grossův křišťál (sakra, to už jsem někde napsal) a při diskusi s nájemníky bytů OKD o Bakalově zlotřilosti, Paroubek zafušuje Járovi Cimrmanovi do řemesla a napíše pokračování jeho slavné divadelní hry Vizionář (Pamatujete? „Důl, copak mi někdo může vzít důl? To je díra v zemi ...“). Návštěva skončí, Paroubek se Zaorálkem si na letišti umyjí ruce a nasednou do „svého“ jetu směr domov – Praha. Sliby zůstanou.

Ale abych byl spravedlivý. ČSSD a L. Zaorálek v minulosti po sobě nezanechávali v kraji jen sliby, ale i konkrétní výsledky svého konání pro blaho strany a vlády. V roce 2002 se do historie kraje zapsali hned dvakrát. Nejprve ČSSD prodala za 2,50 Kč (nebo takovou nějakou horentní sumu) Novou huť panu Mittalovi, za což se nám Mittal odměnil mraky „ekologických investic“, které nemohl zrealizovat, protože musel nejprve z firmy „odsát“ do svého ocelářského impéria desítky miliard korun. Jak se odvděčil socialistům nevím. Podruhé už úřadoval přímo pan Zaorálek a v Ostravě přivedl jako první v zemi zpět k moci komunisty. Rok 2004 – finanční a realitní génius ČSSD Bohuslav Sobotka prodává státní akciový podíl v OKD společnosti Karbon Invest a smluvně neošetří osud nájemníků bytů OKD. Z kuloárů se proslýchá, že Sobotka po jednání nabádal Koláčka s Otavou (majitele Karbon Investu), aby nájemníkům vypláceli něco jako poslanecké náhrady a oni si tak mohli (jako Sobotka) našetřit na nové byty. A konečně v roce 2008 zaúřadoval opět sám velký bojovník proti komunismu Zaorálek a nadělil našemu kraji další bolševickou vládu, tentokráte přímo nad krajem. A že jsou to týpci: krajský a okresní tajemník KSČ a nově jeden, co rád získává bankovní úvěry pro své krachující firmy, které má ale následně splácet Bílý koník. Ohlédnu-li se za výsledky práce Lubomíra Zaorálka a jeho některých přátel v Moravskoslezském kraji, potom si říkám, že raději, ať jen slibují. Slibem, totiž, neublížíš ...

Autor: Pavel Drobil | úterý 9.2.2010 9:34 | karma článku: 36.74 | přečteno: 2705x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 221 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.23 | Přečteno: 629 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 23 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3764
Pavel Drobil se narodil 18.10.1971. V roce 1995 ukončil studium na Masarykově Univerzitě v Brně, na fakultě právní. V roce 1998 po složení advokátní zkoušky se věnoval advokacii se zaměřením na obchodní právo. V roce 2000 Pavel Drobil vstoupil do ODS. O dva roky později se stal členem zastupitelstva města Bohumín. Od roku 2004 až do roku 2008 byl členem zastupitelstva Moravskoslezského kraje, kde pracoval jako náměstek hejtmana kraje.V současnosti je volebním lídrem ODS v Moravskoslezském kraji pro parlamentní volby

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...