Pavel Drobil

Rath nemá základní politickou hygienu

24. 11. 2009 14:18:20
„ODS ohrožuje demokracii, komunisté ne.“ Tato slova pronesl dnes v článku MF Dnes hejtman, poslanec a rovněž bývalý člen ODS David Rath.

Jeho slova mají dvojí rozměr. Za prvé, od hejtmana, který má svou vládu nad Středočeským krajem založenu na paktu s KSČM, tato slova vůbec nepřekvapují. David Rath ušel „obdivuhodnou“ cestu od člena ODS, přes středová uskupení až po dnešní ČSSD. Dobrou zprávou pro skutečné sociální demokraty v ČSSD (oni tam skutečně ještě někteří jsou) může být, že David Rath, jako klasický politický oportunista, možná právě naznačuje, že jeho politická pouť neskončila. Držím Vám palce, sociální demokraté!

Druhý rozměr Rathova výroku je mnohem závažnější, nebezpečnější a pro dnešní ČSSD bohužel příznačný. Představitelé této strany hrají s českou veřejností nemravnou hru. Jeden den dávají dohromady bolševické krajské koalice (L. Zaorálek v Moravskoslezském kraji) a druhý den titíž bezskrupulózní lidé stojí u pamětní desky obětí komunistického režimu a nebo drží řeč u příležitosti oslav událostí roku 1989. V ČSSD by se už měl někdo skutečně vzpamatovat (nejlépe nějaký sociální demokrat) a měl by všem těm novodobým „porodníkům komunismu“ připomenout, že zákonem je v ČR komunistický režim prohlášen za zločinný. Komunistická strana (lhostejno jestli se dnes jmenuje KSČM a dříve KSČ) je tedy z tohoto pohledu představitelkou zločinného režimu. Jiří Paroubek, který se tak rád chlubí přátelskými vztahy s SPD v Německu, by se měl zeptat svého německého protějšku, jak by asi dopadl premiér spolkové země v níž vládne SPD, který by prohlásil, že CDU ohrožuje demokracii, nacionální socialisté (NSDAP) však nikoliv. Ono to je totiž soudruzi z Lidového domu totéž!

O Davidu Rathovi jeho dnešní výrok říká, že je opět zpět na scéně se svou velkou pusou, ale tentokráte již bez základní politické hygieny.

Autor: Pavel Drobil | karma: 35.50 | přečteno: 1855 ×
Poslední články autora