Konec socialistického flámu

Janotův balíček zákonů, na jehož základě by měl být sestaven státní rozpočet České republiky pro příští rok, z něhož by nás nutně nemusela bolet hlava, byl přijat. A co jeho schvalování v Poslanecké sněmovně ukázalo?

Nejprve do vlastních řad. ODS musí po mnoha měsících diplomatického našlapování kolem Fischerovy vlády, které bylo způsobeno dílem rozčarováním ze shození pravicové koaliční vlády socialisty a dílem neuskutečněnými předčasnými volbami, opět začít dělat čitelnou politiku. Voličům je třeba jasně říci: Budeme bránit zájmy všech, občanů i firem, kteří v zemi poctivě pracují a podnikají, platí daně a sociální pojištění.  Zejména tzv. střední třída by měla v ODS cítit svého přirozeného mluvčího. Živnostníci, učitelé, lékaři, úředníci, ale také malé a střední podniky, tedy ti, kdož většinou zaplatí každou reformu, musí být konečně odměněni, nikoliv trestáni! ODS díky Topolánkově vládě v posledních dvou letech přešla od slov k činům. Plody této politiky letos poznala spousta daňových poplatníků při odevzdání svého daňového přiznání a následných vratkách ze zaplacených daňových záloh.  A co ukázala ČSSD? Bohužel klasiku posledních měsíců – naprostou nedůvěryhodnost. Jeden den předseda socialistů Jiří Paroubek uzavře dohodu s ostatními politickými stranami na podpoře balíčku a druhý den ji (opět) poruší! Chudák Zdeněk Škromach (bývalý ministr práce a sociálních věcí za ČSSD) ani neví, že hlasoval pro snížení mateřské a musel se to dozvědět až z úst novinářů. Jediný, kdo se smál a v novinové inzerci ČSSD pokrytecky hovořil o státotvornosti své strany při přijímání Janotova balíčku, byl tvůrce současného rozpočtového marasmu Bohuslav Sobotka (ČSSD), který jako ministr financí v dobách konjunktury vršil jeden státní dluh na druhý. Z uvedeného pramení, že sociální demokracii je možná fajn volit v dobách ekonomického růstu, kdy je možno „flámovat“ a na korunu se nehledí.  Ale ta doba je pryč a teď se buď spolu s ČSSD proflámujeme ke státnímu bankrotu, anebo zvolíme menší zlo v podobě rozumného rozpočtu a budoucí (pravicové) vlády, která konečně přizná, že i pro státní kasu platí, že jedna a jedna jsou dvě a ne čtyři. Ostatně Němci to minulou neděli pochopili a poslali sociální demokraty do opozice, a to s výpraskem, jaký Spolková republika od války nepamatuje.

Autor: Pavel Drobil | pátek 2.10.2009 12:08 | karma článku: 31,56 | přečteno: 2125x
  • Další články autora

Pavel Drobil

FBI zasáhne v Lidovém domě!

8.4.2010 v 11:41 | Karma: 30,58

Pavel Drobil

Česko podle Jiřího Paroubka

30.3.2010 v 13:25 | Karma: 40,08

Pavel Drobil

Jiří Paroubek ala Viktor Kožený

1.2.2010 v 10:23 | Karma: 38,07

Pavel Drobil

Zabraňte návratu šibalů!

4.5.2009 v 9:56 | Karma: 47,19

Pavel Drobil

Paroubkova krátká paměť

18.3.2009 v 17:59 | Karma: 39,83
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3764x
Pavel Drobil se narodil 18.10.1971. V roce 1995 ukončil studium na Masarykově Univerzitě v Brně, na fakultě právní. V roce 1998 po složení advokátní zkoušky se věnoval advokacii se zaměřením na obchodní právo. V roce 2000 Pavel Drobil vstoupil do ODS. O dva roky později se stal členem zastupitelstva města Bohumín. Od roku 2004 až do roku 2008 byl členem zastupitelstva Moravskoslezského kraje, kde pracoval jako náměstek hejtmana kraje.V současnosti je volebním lídrem ODS v Moravskoslezském kraji pro parlamentní volby

Seznam rubrik